twitter

Патладжан кебап на фурна

Продукти:
патладжан,
кайма,
3-4 домати,
тиквички,
магданоз,
зехтин,
малко кашкавал,
чесън,
черен и червен пипер,
сол,
лук
Приготвяне:
Каймата се омесва с подправките и лука. Оформят се малки кюфтенца. Патладжана се нарязва на кръгчета, посолява се и се оставя за половин час да се изскисне. Тиквичките също се нарязват на кръгчета. В тава нареждам продуктите, като редувам патладжан, тиквичка, кюфте, патладжан, тиквичка, кюфте. Средата остава празна и там се слагат останалите резенчета тиквички, патладжан и доматите нарязани на едри парчета. Заливат се с малко зехтин, слагат се 3-4 скилидки чесън и се пече в загрята на 180 -190 градуса фурна. Когато зеленчуците омекнат се настъргва отгоре малко кашкавал и се поръсва с пресен магданоз. Връща се във фурната, за да се разтопи и леко запече кашкавала.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More