twitter

Домашна горчица

Продукти:
100 грама синапено семе. Ако сложите черен синап, резултатната горчица ще е по-люта. Ако синапа е бял, тя е сравнително по-мека.
2-3 ч.л куркума или до достигане на желаният цвят
1 с.л кафява захар
зехтин
топла вода
ябълков оцет

Приготвяне:
Тъй като първият път, когато правих горчицата,точно по рецептата, стана доста рядка, не давам точно количество на течните съставки. Всеки може да си я направи с консистенция, която му харесва.
Синапа се смила добре с машинка. Слага се в блендер или робот. Добавя се захарта, куркумата и по малко от течните съставки. Разбива се с блендера и продължават да се добавят вода, оцет, олио до достигане на желаната гъстота. Когато това стане, горчицата се насипва в бурканчета и се прибира в хладилник. Необходимо е да мине поне няколко дни за да може да се консумира, а за белият синап дори седмица. Ако я опитате и е по-скоро горчива, отколкото люта, това означава, че още не е готова.

Източник


0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More