0:17
Албена
Оригинална ресторантска рецепта
Продукти:
500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио
Приготвяне :
Замесва се тесто
/маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата
се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото
юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в
намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен
сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна
250-300'С за 10 мин.
Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.
0 коментара:
Публикуване на коментар