twitter

Сръбски сърми с кайма и бекон

Продукти: 
кайма
500 г пушен бекон (свинско месо от врат)
1 средно голяма кисела зелка
200 г бланширан ориз
2 глави лук
3 скилидки чесън
5–6 зърна черен пипер
100 мл олио
подправки на вкус
сол, червен и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Пушеното месо се нарязва на кубчета. Смесват се в купа, заедно с каймата.Лукът се реже на едро и се задушава в част от олиото. Когато омекне, се посолява и се оставя настрани да изстине.
След това се слага в купата при месото заедно с ориза, сол, червен и черен пипер, подправкаите и малко олио, колкото да попие каймата. Омесва се хубаво. Листата на зелката се отделят и във всяко се поставя от плънката. Завиват се сарми и се подреждат в тава. В съда се слагат и скилидките чесън и зърната черен пипер. Залива се с вода, поръсва се с червен пипер и се пече в загрята на 250 градуса фурна за 45 минути. По средата на печенето, сармите се покриват с алуминиево фолио, за да не изгорят.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More