Продукти:
пилешко месо
За панировката паста "ПАТАФРИ" :
2 яйца
1 с.л. олио
3 с.л. брашно
4 с.л. бира
1 пакетче сусам
подправки по желание
За маринатата : 1-2 с.л. водка, 1/2 с.л. мед., соев сос, олио и подправки по желание.
Приготвяне: Пилешкото месо се нарязва на хапки. Месото се маринова и се оставя да престои поне 30 мин.
За панировката белтъците се отделят и към жълтъците се прибавят олиото,брашното,бирата,подправки по желание, по желание сусам.Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят жълтъците, като бъркаме бавно с дървена лъжица. В тази панировка се потапят парченценцата и се пържат в силно сгорещено олио.
0 коментара:
Публикуване на коментар