Продукти:
1 и 1/3ч.ч прясно мляко- стайна температур
1 яйце
2 с.л олио
1 с.л захар
2 ч.л сол
4 ч.ч. пресято брашно
2 ч.л мая
1 ч.ч настърган кашкавал
4 с.л. разтопено масло
1/3 ч.ч нарязан на ситно магданоз
Приготвяне:
Всички продукти без магданоза и кашкавала, се пускат в хлебопекарна, за да се омеси тесто / на програма тесто/. По някое време на месенето, се слага кашкавала. В отделен съд се смесва малко олио с магданоза. След като стане готово тестото, то се разделя на малки топки, които се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Всяка топка се овалва в сместа от олиото и магданоза. Когато се нареди един ред топки, отгоре се слага втори и така до приключване на тестото. Ако остане от олиото с подправките, то се излива върху питката. Оставя се питката да втаса отново до удвояване на обема си. Печем до готовност в предварително нагрята на 180-190 градуса фурна.
0 коментара:
Публикуване на коментар