twitter

Мързеливи пълнени пресни пиперки със сирене, яйце и кашкавал на фурна с млечно-чеснов сос.

Продукти:
пресни пиперки, яйца, сирене, кашкавал
за заливката - мляко, брашно, яйце, кашкавал
за соса - мляко, чесън, копър, сол

Приготвяне:
Пиперките се почистват и смилат с кухненски робот. Прави се смес от яйца, сирене и малко кашкавал. Добавят се подправки по желание - сол, черен пипер. На дъното на подходяща тавичка се слагат резенчета масло. Отгоре се слага пласт смляни пиперки, върху тях се излива яйчената смес. Отгоре се слага отново пласт пиперки. Покрива се с алуминиево фолио и се слага да се пече в умерено загрята фурна. Когато пиперките поомекнат се прави заливка от  кисело мляко, 1 яйце, малко брашно и кашкавал. Залива се ястието и се запича. Сервира се с млечно-чеснов сос.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More