twitter

Тиквени сладки с рожков

Продукти:
2 и 1/2ч.ч брашно
1ч.л. сода
1ч.л. бакпулвер
1ч.л. канела
1/4ч.л. сол
1 и 1/2ч.ч захар
1/2ч.ч масло
1ч.ч пюре от тиква(пасирана печена или варена тиква)
1 яйце
1ч.л ванилия
малко брашно от рожков
Приготвяне:
Смесете брашното, содата , бакпулвера, канелата и солта. Разбийте маслото и захарта в голям съд, прибавете към тях тиквата, яйцето и ванилията и бъркайте докато стане хомогенна смес. Прибавете постепенно сухата смес. Добавете брашното от рожков, за да оцветите леко бисквитите.  Вземете със супена лъжица от сместа и поставете върху намаслена тавичка за печене.Печете около 15 мин в предварително загрята на 175С градуса .След като извадите от фурната, оставете курабийките още 2 минути в тавата и след това извадете върху решетка да изстинат.

Глазура: Смесва се малко пудра захар, с вода, малко брашно от рожков и малко масло. Разбърйва се добре, трябва да е не е много рядко, но не и гъсто. С тази глазура се правят украса на бисквитките.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More