twitter

Фламкухен с гъби, кашкавал и черен сусам

Продукти:
За тестото : 200 гр. брашно ,2 с.л. олио,125 мл. вода , сол, щипка бакпулвер

Приготвяне:От тези съставки се омесва тесто на ръка, не трябва да лепи/ става доста лесно и бързо, ако е необходимо се добавя още малко олио/. Разточва се на тънко, около 1-2 мм, като повърхността се набрашнява за да се точи по лесно. После поръсвате с каквото искате и печете около 15-20 мин докато основата стане хрупкава. Оригинално се маже със заквасена сметана, нарежда се лук на кръгчета и бекон, но аз я промених.Тъй като не мазах със сметана, намазах вместо това обилно със зехтин, преди да наредя нещата отгоре.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More