twitter

Разложка шупла

Продукти:
15 с. л. брашно
250 г кисело мляко
150 г краве сирене
2 яйца
1/2 ч. л. сода бикарбонат
100 мл вода
5–6 с. л. олио
1 щипка сол
ким
30 г краве масло
Приготвяне
Содата се гаси в киселото мляко, прибавя се водата и се разбърква. Слагат се яйцата, разбърква се, добавят се олиото, сол, брашното и пак се бърка, докато се получи тесто, малко по-гъсто от това за палачинки. Сместа се разпределя в широка тава, намазана с масло и поръсена с брашно.Отгоре се поръсват натрошеното сирене и кима и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто (около 20 минути).Намазва се хубаво с масло и се връща във фурната за около 2–3 минути. След като се извади се покрива с кърпа.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More