twitter

Домашен фондан за сладки

Продукти 

1 с.л  желатин
¼ чаена чаша студена вода
1 с.л глицерин
½  ч.ч. глюкоза
2 с.л олио
½ ч.л. ванилия
8 ч.ч пресята пудра захар



+ пудра захар смесена с царевично нишесте в пропорции 1:1 за поръсване на работния плот.

Приготвяне:

Желатина се залива със студена вода. Оставя се за около 10 минути да набъбне. Пресяваме пудрата захар. Глюкозата се смесва с глицерина. Желатина се слага в подходящ съд и се разтапя на водна баня. Когато се разтвори съвсем се добавят глюкозата и глицерина. Бърка се непрекъснато, докато сместа стане бистра и прозрачна. Добавя се олиото и след разбъркване сместа се сваля то огъня и се оставя леко да изстине. Към течността се добавя постепенно захарта, докато се омеси тесто.
Ако  фондана е много мек се добавя още пудра захар, а ако е твърд се добавя вода – по няколко капки. Полученият фондан може да се използва веднага или да се съхрани завит в домакинско фолио в добре затворен съд в хладилника.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More