twitter

Бадемови сладки


Продукти: 
400 гр. брашно

225 гр. безсолно масло на стайна температура
150 гр. захар
1 яйце
1/4 ч. л. канела
110 гр. фино смлени бадеми
1 течна ванилия

Приготвяне:



Бадемите се смилат в робот или машинка. Смесват се с предварително пресятото брашно и канелата. Отделно се разбиват яйцето с маслото, ванилията и захарта. Добавя се брашняната смес и се омесва меко тесто. Оставяме го да престои поне 2 часа в хладилник. След това от тях може да оформим с ръка топчета или да разточим тестото и да оформим кръгчета с подходяща форма. Печем на 180 градуса за 10-15 мин.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More