twitter

Кифлички със сирене и кашкавал

Страшно вкусни кифли! Могат да се направят и по-малки, но при мен се получиха  доста големички.


Продукти

 за тестото :
850 гр. брашно
200 мл. олио
1 с.л. захар
500 мл. топло прясно мляко
2 яйца и 1 белтък, жълтъка остава за намазване
1 с.л. сол
1 с.л. суха мая

Продукти за намазването отгоре:

жълтъка на едно яйце, малко прясно мляко, 1 с.л олио. За поръсване може да използвате сусам, аз предпочитам черен.

Продукти за плънката:
Плънката може да е различна, в моя случай е смес от кашкавал, сирене и масло. Отделих част от нея и добавих сух магданоз. 

Приготвяне:
Тестото може да се омеси на ръка, може и в хлебопекарна, както направих аз.
Продуктите за тестото се слагат в хлебопекарната, като млякото е добре да е леко топло. В него се разтваря маята, изчаква се 5-10 мин и се добавят останалите продукти в ред, както за всяка друга рецепта в хлебопекарна. Докато се меси тестото, приготвяте плънката, може и да е сладка. Когато тестото е готово, от него се отделят топки, които се разточват на продълговати парчета. В единият край на лентата, направете три разреза с нож, които да не започват от самия край, а на сантиметър по-навътре. Разрезите трябва да достигат до 1/3 от дължината на лентата. Върху не нарязаната част на тестото се разпределя плънката. Завива се на руло към нарязаната част на продълговатата лента. Оформените кифли, се нареждат в тава в която сме сложили хартия за печене. Не е задължително да са на голямо разстояние едно от друго, дори и да се слепят, след това се разделят лесно. Кифлите се намазват със смес от жълтък, олио и малко прясно мляко и по желание се наръсват със сусам. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, до зачервяване.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More