twitter

Мусака с малко по-различна заливка

Продукти:
свинско месо за кайма, картофи, праз, смляни домати, 1-2 пиперки, 1 голям морков, сол, чубрица.
за заливката : прясно мляко, брашно, 1-2 яйца, кашкавал и малко сух магданоз.

Приготвяне:
Картофите се нарязват на кубчета, месото се смила на кайма. В голяма тава се слагат картофите, каймата, праза нарязан на ситно, морковите и пиперките, също накълцани на ситно. Овкусява се със сол и черен пипер, налива се вода и се слага във фурната. Пече се докато омекнат зеленчуците и месото, при необходимост добавяме вода. Към края се добавят доматите и чубрицата.


Когато всичко е готово, се прави заливката. За нея разбиваме яйцата, добавяме прясно мляко, сол, сух магданоз, брашно и кашкавал, докато се получи подходящо количество за да покрие тавата и консистенция като за палачинки. Мусаката се залива и се запича леко. Тази заливка не е дебела, както се прави обикновено, но е страшно вкусна.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More