twitter

Пърленка

Продукти:
1 яйце, 100 мл. вода
30 мл. прясно мляко
1 к. л. сол
2 к.л. захар
половин мая за хляб
200 гр. сирене
2 ч. ч. брашно
червен пипер
чубрица
олио

Приготвяне:
Яйцето се разбива и към него се прибавят млякото и водата, в която е разтопена маята, солта и захарта. Разбърква се и се слага брашното. Меси се тесто. Тестото се разстила на тънка кора по дъното на намаслена тава. Върху него се поръсва червен пипер и олио и се размазва по цялата повърхност на тестото. Сиренето се натрошава и се поръсва, а върху него и чубрицата. Втасва 30 минути и се пече на 220 градуса. Аз сложих допълнително кашкавал и магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More