twitter

Меденки 2 вид

Продукти:
2 яйца
200 мл олио
100 гр захар
50г кафява захар
200 гр мед
10 гр бакпулвер
10г микс от подправки – канела, карамфил, бахар, кардамон, индийско орехче, джинджифил, аз пропуснах кардамона
около 650 гр пресято брашно


Приготвяне:
Двата вида захар се слагат в подходящ съд и се слагат върху котлона. Целта е захарта да е разтопи напълно, като за целта се бърка непрекъснато. Когато това стане в съда се добавят бакпулвера и подправките. Оставя се да изстине леко, така че да може да се пипа с ръка, без да е прекалено горещо. Прехвърля се в подходяща, голяма купа, добавят се яйцата и брашното. Измесва се меко тесто, което се завива в прозрачно фолио и се оставя в хладилник, за да се охлади за няколко часа. След това се разточва и се правят фигурки. Нареждат се върху хартия за печене и се пече на 180°C за 10-12 минути. 
Украсят се както желаем, моите са с домашен фондан.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More