Продукти:
2 средни лаврака, лимони, няколко картофа и няколко моркова, 1-2 лука, 1-2 скилиди чесън, сол, девисил, магданоз, черен пипер, зехтин, малко бяло вино
Приготвяне:
Рибата се изчиства. Коремчето и се намазва със зехтин. Прави се смес от подправки - сол, черен пипер и магданоз. С тази смес се наръсва коремчето на рибата, след което се слагат няколко резенчета лимон.
Рибата се намазва от горе със зехтин и също се обтрива със сместа от подправки. Слага се в тава, покрита с хартия за печене. Около нея се нареждат картофи на кубчета, моркови на по-големи парчета, лук нарязан на едри парчета и няколко скилиди чесън. Рибата и зеленчуците се заливат със сока от 1 лимон, малко бяло вино и зехтин. Пече се до готовност на рибата и зеленчуците.
0 коментара:
Публикуване на коментар