twitter

Супа от сьомга с маслини

Продукти:
котлети сьомга
моркови, лук, 1-2 картофа,
маслини, 1-2 с.л препечено брашно, 1 ч.ч прясно мляко, сол, девисил, целина, магданоз, черен пипер, сока от половин лимон

Приготвяне:
Зеленчуците се нарязват на ситно и се слагат в малко вода да се сварят леко. Отделно се сварява рибата, колкото да се отделят лесно костите. Бульона от нея се прецежда и се налива при зеленчуците. Добавят се подправките и сока от половин лимон. Когато зеленчуците са почити готови, се добавя месото от сьомгата, което е предварително обезкостено. Оставя се така 10-15 мин. Препеченото брашно се размива в студеното прясно мляко, добавя се малко от бульона на супата и се изсипва при рибата и зеленчуците. Добавят се и маслините, обезкостени и нарязани на ивици. Оставя се така да поври на тих огън за няколко минути.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More