twitter

Панетоне в машина за хляб

Продукти:
250 бяло брашно
2 яйца
1 жълтък
60 мл. прясно мляко
40 мл. вода
7 г суха мая
75 г масло
65 г захар
150 г сушени плодове
1 щип. кора от лимон
1 опак. ванилия
1/2 ч.л. сол
За намазване:
1 жълтък

Приготвяне:
Продуктите е добре да са на стайна температура. Маята се разтваря в малко хладка вода и сол и се оставя за около 10 мин. През това време разбиваме яйцата и жълтъците със захарта докато тя се разтвори. Добавяме млякото, водата,и ванилията и разбъркваме отново.
Брашното се пресява няколко пъти. Когато сме готови, го слагаме в контейнера на машината. Правим кладенче и изсипваме маята, а след това друго в което изсипваме яйчената смес.
Машината включваме на програма тесто, като след сигнал, добавяме плодовете.
Когато програмата приключи, тестото се вади бързо и се слага в подходяща фирма, покрита с хартия за печене/ аз използвах кутия за сладки, широка и достатъчно дълбока/.Оставя се да втаса още известно време на топло, намазва се отгоре с яйце, поръсва се със захар и се слага да се пече в загрята на 180 градуса фурна. Ако започне да прегаря отгоре, може да се покрие с фолио. След трийстата минута може да проверяваме дали тестото е опечено като го набождаме с дървена клечка - ако по нея не залепва нищо, значи вече е готово и може да го извадим от фурната.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More