twitter

Паеля със пилешко и свинско

Тази година ходихме до Барселона. Бяхме там 7 дни и се скъсах да ям паеля. Опитахме най-различни видове....страшна е. Тук рядко ям ориз, защото след това имам проблеми със стомаха, но там един път не ме заболя - интересно каква е тайната им :)

Търсих рецепти в нета...има много ама все не това което аз исках, затова реших да си импровизирам. Ясно е че няма да стане като тяхната - най-малкото нямам точният съд в който се прави, а нямах и шафран.
Ето какво спретнах :
Продукти:
125 гр ориз (Uncle bens в пакетчета - много лесно и бързо, без залепване)
Микс от царевица, грах, гъби, чушки - в супермаркета до нас имаше някакъв, който наричаха Ирландски - защо нямам идея.
1 малка консерва домати - моите бяха нарязани на кубчета.
1 бульон,
1 глава лук,
Пилешко месо - 4 филета
Свински пушен бут или шунка,
2-3 скилиди чесън

Приготвяне:
В тенджера леко се задушават лука, пилешкото и чесъна. След това се подправят с черен пипер и се изсипват в подходяща тава, добавя се свинското нарязано на кубчета. Микса се сварява леко в бульона и се изсипва при месото. Добавя се консервата домати.
Ориза се приготвя според описанието, а именно - в подсолена вряща вода се пуска една торбичка с ориз и се оставя 10-15 мин на бавен огън. След като е готов се изсипва при месото. Разбърква се добре, покрива се със фолио и се пече до готовност. Долива се вода ако е необходимо. Към края се маха фолиото за да се запече.

2 коментара:

Така приготвената "паеля" няма нищо общо с испанката. Може би само продуктите отговарят на рецептата. Предполагам, че и вкуса няма нищо общо с оригиналния.

Никога не съм и претендирала за такова нещо, както казах нямам дори подходящият съд, да не говорим за съставките, както и технологията на приготвяне. Нарекла съм я "паеля" защото идеята е такава, а на нас вкуса ни хареса и поне малко го оприличихме на истинската.

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More