twitter

Грахова супа със синьо сирене

Продукти
250 гр замразен грах,
80 гр синьо сирене,
100 мл прясно мляко или сметана(аз използвах мляко),
1 бульон(аз сложих гъбен),
лук(аз използвах сух)

Приготвяне:
Граха се слага в тенджерата, стрива се бульона и се добавя 750 мл гореща вода. Ври така 5 мин и се добавя лука. Оставя се още 10 мин набавен огън. През това време синьото сирене се смачква заедно със затопленото мляко. Добавя се малко от течността на супата се разбърква добре докато се разбие сиренето. След това се добавя към супата. Оставя се още 10-15 мин на бавен огън. Сваля се от огъня и се поръсва с магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More