twitter

Моята най-голяма страст

Даа това е моето най-голямо хоби. За съжаление напоследък нямам много време за да снимам, но винаги когато имам възможност гледам да се възползвам. Дълго време исках хубав фотоапарат, а не малките, леки 'сапунерки". Не че те са лоши, виждала съм страхотни снимки направени с такива фотоапарати, ние също имаме и такъв. Нооо усещането да имаш нещо професионално е различно :) Разбира се нашият в никакъв случай не може да се сравнява с префесионалните фотоапарати висок клас, но е добро начало. Взехме го по препоръка на мой познат фотограф. По думите му "за аматьори, които имат желание е страхотен" :) А ние сме такива, особенно аз :)  Отдавна се каня да посетя специализиран курс по въпроса, но така и не се намери време :( Надявам се все някога да успея.


Ето го въпросният красавец

Nikon D60  с китовият обектив Nikkor  18-55mm VR










Още един обектив Nikkor 55-200 mm VR











Едното води до другото и с времето се снабдихме с поляризационен филтър, който свърши много добра работа по време на последната ни почивка в Барселона - снимките станаха страхотни - по синьо небе бе бях виждала :)  









Тъй като много ме привличат макро снимките,  се сдобихме много на сметка с 3 макро лещи. Много е забавно да снимаш нещо от страшно близо и после да разгледаш детайлите, които иначе не би могъл да видиш. 








Разбира се за перфектни пейзажни снимки е необходим ставив.

Той е подарък от брат ми. Двамата имаме точно определени хобита - аз фотография, той колоездене и избора на подарък за повод е лесно :)) Така че това е специално подбран статив, който в неразпънато състояние е 1.50   за да мога да го стигам без проблем, тъй като съм нисичка :)





От него имам подарък и дистанционно за фотоапарат, което беше безкрайно полезно за нощните снимки на пеещите фонтани в Барселона :) Благодарение на него и статива, успяхме да снимаме тази невероятна красота, но без да пропуснем да я видим ;)



Не на последно място е малкият статив "горилопод" , който освен че е страшно симпатичен е много полезен, когато искаш да закрепиш фотоапарата някъде, където сърце не ти дава да го оставиш. Много полезен в комбинация с дистанционното за макро снимки.











Това е цялото ни "оборудване" досега. Признавам че е доста по-тежко и обемисто, отколкото малките компактни фотоапарати, но снимките правени с него са невероятни( като се има в предвид че сме аматьори). Невероятен фотоапарат, за невероятни изживявания.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More