twitter

Круши с ром и канела

Продукти
6 големи круши
8 канелени пръчки
4 бутона карамфил
3 ч.л мляна канела
4 с.л несолено краве масло
1 ч.ч тъмен ром( за тези които не обичат алкохол, рома може да се замени с портокалов сок. Аз лично ги правих с ром)
8 с.л кафява захар
Приготвяне:
Крушите се обелват, разрязват на половина и след това се правят разрези по дължина на всяка половинка. Реално това е трудоемката част, особенно ако правите въпросният десерт зимата, когато крушите са внос и са доста твърди. Предполагам, че ако са добре узрели и меки ще стане по лесно.
Намазва се тавата с маслото. Крушите се нареждат с вътрешната част надолу. Поръсват се с канелата и захарта. Заливат се с рома(или портокаловият сок). Слагат се бутоните карамфил и пръчките канела. Пече се на фурна 20-25 мин при 180 градуса.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More