twitter

Копривената супа на мама


Продукти:
коприва, зелен лук, сол, черен пипер, вегета

Приготвяне:
Копривата се изчиства и измива добре, след което се попарва леко за да омекне.
Лука се задушава и след това към него се прибавя копривата и подправките. Залива се с вода и се оставя на тих огън докато се свари добре. Накрая при желание се прави застройка по следният начин :

1 с.л брашно се разбива с 1 или 2 яйца в зависимост от количеството супа. Добавя се една чаша вода(студена) и се разбърква добре. Прибавяме 1 с.л оцет и слагаме на огъня докато леко се сгъсти. Може да добавим и малко от супата. След като започне да се сгъстява се сваля от огъня и се добавя към супата.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More