twitter

Домашни лютеници - с и без патаджан в хлебопекарна

Продукти :

За лютеница без патладжан

3 кг домати, 100 мл олио, сол на вкус, 45 грама захар, 1 кг пипер, може и повече

За лютеница с патладжан :
2 кг пипер, 1 кг домати, 1 кг патладжан, 80 гр захар, 100 грама сол, 100 мл олио

Приготвяне:

Технологията и при двете е една и съща. Доматите си ги обелвате и смилате в машинка, робот, блендер, каквото имате. Патладжана печете и белите, чушките също, смилате ги. Много е важно да се отцедят добре, тъй като няма да ги правите на котлон, и водата не може да изври. След като ги отцедите добре, добавяте подправките и олиото, слагате в машината и в програмата за сладко. Моята е час и 20 мин, но понеже ми бяха воднести доматите, като извъртя веднъж, я пуснах повторно и даже като спря да разбърква и мина в печене, отворих капака на машината, за да изври водата/това вторият цикъл/.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More