Продукти:
6 картофаОколо 150-200 грама риба, в моя случай сьомга, предварително изпечена на грил тиган
замразен грах на око
1 стрък пресен лук, масло
1 морков, нарязан на ситно и бланширан
1/2 връзка пресен копър
черен пипер, сол, 1/2 ч.ч. прясно мляко
1 жълтък
3 с.л. заквасена сметана
За поръсване :
2с.л. галета, смесени с 2 с.л. настърган пармезан
Приготвяне:
Картофите се сваряват и се намачкват на едро с маслото. Пробавя се сол, черен пипер, сметаната. Разбиваме жълтъка с прясното мляко и добавяме към сместа.
Зеленчуците се смесват с рибата и се изсипват към картофената смес. Всичко се разбърква добре и се изсипва в подходяща тава, намазана с мазнина. Заравнява се, поръсва се с пармезановата галета и се пече в фурна загрята на 180 градуса докато хване коричка.
0 коментара:
Публикуване на коментар