twitter

Хлебчета с картофено брашно

Продукти:
250 мл прясно мляко
2 с л картофено брашно
350 г брашно
1 ч л сол / може и повече, ако обичате по-солени/
1 ч л мед
1 с л олио
1 пакетче мая

Приготвяне:

Продуктите се сместват и се омесва тесто. Аз лично го направих в хлебопекарната, като пуснат да меси на програма "Тесто". След това го оставих да втаса в машината и малко преди да приключи програмата / около 30 мин преди края/. От тестото с намазнени ръце се правят малки питки, които се оставят да втасат. Аз лично ги оставих за 20 мин в фурна загрята на 50 градуса. След това се изваждат и фурната се загрява на  240 градуса. Питките се пекат 5 мин, след което фурната се намаля на 220 градуса и се пекат още 15.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More