twitter

Пиле с кисело мляко и пармезанова коричка

Продукти:
1 пиле
1 с.л зехтин
подправки-черен и червен пипер
1 ч.л. песто Дженовезе , 1ч.л магданозено песто по желание
1 кафена чашка кисело мляко
1 с.л. зехтин

За поръсване : 1-2 с.л. пармезан

Приготвяне:
Пилето се измива и подсушава. Прави се паста от пестото, киселото мляко и подправките. Пилето се осолява добре, след което се слага в подходящ съд за печене, който е с капак. Залива се с млечната смес. Може да се добави малко вода, но не повече от 2-3 мм. Пармезана може да се поръси в този момент или след като пилето се поопече леко, в зависимост от това каква коричка искате да постигнете. Аз поръсих в началото и в края, тъй като много обичам препечена коричка. Печем в загрята на 180 градуса фурна, 15 мин. След това махаме капака, намаляме фурната на 160 градуса и печем 45 мин или до готовност.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More