twitter

Сочен ябълков пай с кокос

Продукти:
1-2 пакета бисквити закуска,
4-5 ябълки, 2 ванилии, малко канела, кокосови стърготини, пудра захар за поръсване, 4 яйца, 1 бакпулвер, 1 ч.ч брашно, 1 ч.ч захар, 125 грама масло

Приготвяне:
Маслото се разтапя. Тавата се намазва с маслото и дъното и се покрива с пласт бисквити, плътно, без да остават дупки. Отгоре се намазват с останалото масло. Ябълките се настъргват и се разпределят върху бисквитите. Яйцата се разбиват със захарта, докато побелеят. Към тях се прибавя бакпулвера, ванилията и канелата, брашното. Сместа се излива върху ябълките и пая се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, до зачервяване. Когато това стане се поръсва с малко пудра захар и кокосови стърготини.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More