twitter

Домашна торта "Добуш"



Продукти:
За блата :

2 яйца , 1ч.ч.захар ,1 ч.ч. олио ,1ч.ч. прясно мляко, ½ ч.л. сода, брашно колкото поеме, до меко тесто. При мен количеството беше око 750 грама
За крема :
1 л. прясно мляко , 1 ванилия, 4 яйца , 4 с.л. брашно, 2 ч.ч. захар ,1 пакет масло- 125 гр, есенция по желание, в моя случай бадемова.

Приготвяне:
От продуктите за блатовете се измесва тесто. Аз го направих в хлебопекарна, пускайки я на програма "Тесто". Когато спря да меси, прекъснах цикъла и изкарах тестото. От него, разточих блатове, с големината на форма за торта. Блатовете не трябва да са дебели, при мен се получиха 7 броя.
След като изпечем блатовете, приготвяме крема. Продуктите за него се смесват и той се сгъстява на котлон. Аз добавих 1-2 лъжици брашно допълнително, за да ми стане по-гъст крема така че да не се разтича. Блатовете се мажат с крем, докато той е още топъл. Редува се блат, крем, като накрая се завършва с крем. За да стане по-сочна, е добре крема да е доза и половина. Отгоре украсяме по желание - в моя случай с кокосови стърготини и орехи. Оставяме в хладилник да престои поне 12 часа.



0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More