twitter

Шоколадово суфле

Продукти:
5 яйца, 150 гр захар, 200 гр масло, 100 гр брашно, 200 гр черен шоколад.

разтопено масло и какао за формичките.
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Маслото се разтопява, както и шоколада. Брашното се добавя към разбитите яйца. Към тях се прибавят и маслото и шоколада, които са поохладени.  Може да се добави есенция/ примерно мента/ по желание.
Формичките се намазват с масло и се слагат в хладилник да стегне. След това се наръсват с какао и се пълнят със сместа. Така престояват около час в хладилник. След това се пекат в загрята на 220 градуса фурна, точно 11 мин.



0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More