twitter

Копривена супа с маслини

Много измислена от мен супа, тъй-като не ми се правеше съвсем обикновена копривена супа. В моята има всичко, което реших че ми се връзва и между другото стана много вкусна!

Продукти:
коприва, домати, 1-2 картофа, 1 голям морков, 1 сварено яйце/ от Великденските борби/, маслини, сол, черен пипер, лук, чесън, малко заквасена сметана и малко кисело мляко, арабски ситен кус-кус или ориз, масло

Приготвяне:

Копривата се измива добре и се нарязва. Докато тя се вари, нарязваме лука и чесъна - аз използвах зелени. Нарязваме и моркова и картофа на кубчета. Тъй като не обичам да запържвам, слагам директно зеленчуците във вряща вода. Когато поомекнат леко, добавяме и копривата.  Оставяме така да ври на тих огън, докато омекнат зеленчуците. Когато това стане, добавяме маслини, нарязани на парченца, 1 малък домат, нарязан на кубчета, малко кус кус или ориз. Всъщност, ако използвате ориз,той трябва да се добави по-рано, за да може да се свари. Ние не обичаме много ориз, затова добавям кус-кус, като той е от ситният. Става за секунди и не трябва да се вари много. Когато всичко се посвари, добавяме подправките, малко кисело мляко и малко сметана, предварително смесени в купичка. В моят случай накрая добавям яйцето, което е предварително сварено и нарязано на кубчета, тъй като няма нужда от подготовка. Ако нямате сварено, може да добавите просто едно цяло яйце, без да го разбивате много, за да се получи ефекта на яйце на "парцал". Изчакваме няколко минути, добавяме масло и сваляме от огъня.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More