twitter

Овесени бисквитки с ръжено брашно



Много обичаме овесените сладки на пекарна Джонджоли. Не им знам рецептата, затова се опитах да направя подобни в къщи. Не станаха като техните, тези са доста хрупкави,а техните мекички, но пък това не пречи да са страхотни. Опитите продължават, докато постигна ефекта, които търся, но тези бисквитки си заслужават вниманието! Хрупкави и вкусни са, а понеже се използва кафява захар, имат леко карамелен вкус. Оригиналната рецепта е на Йоана. Единственото което промених в нея е брашното - вместо бяло- ръжено. А, да, и не добавих сушени плодове, тъй като ги пазех за козунака.

Продукти:
100 гр. овесени ядки, 100 гр кафява и 100 гр. бяла захар, 100 гр. меко масло /не трябва да е съвсем течно/, 1 яйце, ванилия, канела, лимонова есенция или настъргана кора от лимон, 150 гр. брашно, 1 с.л прясно мляко, 1/2 ч.л сода за хляб, 1/2 ч.л бакпулвер и 1/2 ч.л сол. По желание може да добавите и плодове вътре, аз смятам да сложа настъргани ябълки следващият път.

Приготвяне:
Маслото разбиваме заедно със захарта. Към тях добавяме ароматите и подправките, яйцето и прясното мляко. Започваме да добавяме постепенно брашното + набухвателите. Разбъркваме добре, докато консистенцията стане еднообразна - аз го правих с миксер. След това от сместа се оформят топки, които се нареждат върху хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 160 градуса фурна. Аз леко натиснах бисквитите с чука за месо, така станаха на много интересни квадратчета от горната страна

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More