Рецептата е от тук , но аз я промених според вкуса ни. Съпруга ми не е почитател на кюфтета с бял сос, затова се постарах да направя рецептата по-разнообразна за него.
Продукти:
свинско месо за кайма, кус кус, 1-2 моркова, малко зелен грах, зелен лук, черен пипер, чубрица, 3 с.л кисело мляко, 1 с.л брашно, 1 и 1/2 ч.ч вода.
Приготвяне:
Месото се смила на кайма с помощта на чопър или кухненски робот. Овкусава се с малко сол, черен пипер и чубрица. Оформят се малки кюфтенца, които се нареждат на дъното на тавичка. Моркова се настъргва и се слага в тавичката, заедно с накълцаният на ситно лук и граха. Налива се малко вода и всичко това се пече около 25 мин на 220 градуса. След това се заливат със смес от киселото мляко, водата и брашното. Пече се още известно време до готовност, като към края се добавя и настърган кашкавал.
0 коментара:
Публикуване на коментар