twitter

Домашни бонбони

Купих си формичка за бонбони и реших да си сътворя аз едни. Започнах от по-лесното - използвайки готов шоколад.

Ето няколко варианта, които пробвах, получиха се супер. Хем използвам готов шоколад, хем пък стават по-нежни.

Бонбони натурален шоколад и мента

30-40 мл течна сладкарска сметана, 100 грама шоколад/ ние харесваме по-горчиви бонбони, затова взех 75 % /

Сметаната се кипва на котлон, след което се сваля от него и се добавя шоколада, начупен на парченца. Бърка се докато се разтопи добре. След това може да се добавят есенции - аз добавих мента, да се сложат ядки, вафлени корички и т.н

Тези

са с със смлени вафлени корички. Следа като добавите останалите продукти, наливате във формички и оставяте да се стегнат в хладилника, по възможност за едно денонощие.
Днес направих бонбони, но от самото начало, без да използвам готов шоколад. Резултата е момента се стяга в хладилника, отзиви по-нататък :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More