twitter

Бадемови курабии

Бадемови курабийки,  които са нещо средно между целувки и ореховки.

Продукти:
2 белтъка, щипка сол, бакпулвер на върха на чаена лъжичка, 150 грама захар/ това е оригиналното количество, но на мен ми дойдоха леко по-сладки и следващият път ще го намаля/, 50 гр. брашно, 175 гр. бадемово брашно, 1 ванилия.

Приготвяне:
Белтъците се разбиват добре заедно със захарта, докато се получи бяла смес като за целувки. Към нея се добавят солта, бакпулвера, ванилията и постепенно брашната. Омесва се тесто, което е лепкаво. Оставя се в хладилник за около час, за да се оформят по-лесно топчета след това. Когато това време мине, от сместа се правят топчета, които се нареждат върху хартия за печене и се пекат на 180 градуса до зачервяване.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More