Много сочен, бърз и вкусен сладкиш.
Продукти:
1/2 ч.ч брашно, 1 бакпулвер, 1/3 ч.ч захар, с кафява става много вкусно, щипка сол, 1 ванилия, няколко големи ябълки, 2 яйца, 1/3 ч.ч прясно мляко.
За глазурата :
1 яйце, 50 гр. разтопено масло,1/3 ч.ч. захар
Приготвяне:
Продуктите за сладкиша, без яйцата се смесват. Към сместа се добавят ябълките, които са предварително избелени и нарязани на тънки резени. Сместа се излива в подходяща форма, намазана с мазнина и се пече около 30 мин на 200 градуса. След това се намазва със сместа за глазурата и се допича още 10 мин.
0 коментара:
Публикуване на коментар