twitter

Пиле на грил Джейми Оливър


Продукти:
1 пиле
лук
моркови, тиквички или друг зеленчук
целина
1 глава чесън
зехтин
морска сол
прясно смлян черен пипер
1 лимон
1 малка китка прясна мащерка, розмарин


Приготвяне:
Зеленчуците се измиват добре, може и да не се белят. Слагат се в тава, поръсват се със зехтин. Пилето се измива добре, осолява се със сол и черен пипер, намазва се с мазнина и се слага върху зеленчуците. Взима се 1 лимон, правят му се дупки с нож навсякъде. Лимонът се слага вътре в пилето заедно с букета от подправки.Тавата се слага в предварително загрята фурна на 240*. Като сложите пилето в печката, намалявате градусите на фурмата на 200. Печете за 1 час и 20 минути. По средата на готвенето полейте пилето и ако зеленчуците ви изглеждат сухи, напръскайте ги с малко вода, за да не изгорят.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More