twitter

Перфектните картофки на Джейми Оливър


Продукти:
картофи, зехтин, масло, сол, черен пипер, чубрица, розмарин, чесън на прах

Приготвяне:
Картофите трябва да са долу горе с еднаква големина. Обелват се, нарязват се на половина и се варят за около 10 мин. След това се слагат в подходящ съд, наръсват се с черен пипер и се нареждат резенчета масло. Пекат се 30 мин на 200 градуса, без вентилатор. След това ги изкарваме и с уред за мачкане на картофи, леко се натискат към дъното на съда. След това се овкусяват със зехтин и подправки по вкус - в моя случай - сол,чубрица, розмарин, чесън на прах. Пак се слагат във фурната и се пекат още 30 мин или докато почервенеят по този начин. Страхотни са, хем меки, хем с хубава коричка

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More