twitter

Свински хапки с бяло вино, гъби и мащерка


Продукти :
Свинско месо, лимонов сок, черен и червен пипер, сол, мащерка, къри, гъби, 1 гъбен бульон

Приготовление:
Месото се нарязва на хапки и се овкусява с черен, червен пипер, сол, мащерка, къри и 2 с.л лимонов сок. Така престоява минимум 2 часа. После се овалват парчетата в брашно и се слагат в тава. Гъбите( количеството е на око) се нарязват на лентички и се слагат при тях. Добавя се стрит гъбен бульон, още малко мащерка и къри, 1 с.л лимонов сок и половин чаша вино. Долива се вода, така че да ги покрие, завива се с алуминиево фолио и се пече на 200 градуса или на 180 с вентилатор. По някое време се маха фолиото за да се запече. Преди да се сервира, може да се настърже кашкавал, както съм направила аз:)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More