twitter

Ребърца с оцет и лют червен пипер


Продукти:
1.750 кг. ребра
сол (на вкус)
2-3 щипки черен пипер
1/3 ч. ч. зехтин
12 скилидки чесън
1 ч. ч. пилешки или друг месен бульон
1 ч. ч. сухо бяло вино
½ ч. ч. червен винен оцет
2 с. л. мед
1-2 ч. л. лют червен пипер
Приготвяне
Нарежете ребрата на индивидуални порции. Загрейте фурната на 220 градуса.

Подсушете ребрата и ги подправете със сол и черен пипер. Сложете ги в тавичка и ги поръсете със зехтин. Добавете чесъна и бульона. Печете месото около 45 минути до час, като от време на време обръщате ребрата.

В купа смесете виното, меда, пипера и оцета и разбърквайте, докато меда се разтвори. Намажете ребърцата и излейте останала глазура в тавата. Печете още 30 минути, като обръщате ребрата.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More