twitter

Милинки


Продукти:
300 мл вода, 1 пакетче и малко суха мая, 1 с.л олио, 2 ч.л сол, 1 ч.л захар, 500 гр масло

За заливката :
2 с.л брашно, 1 с.л вода, 1 яйце, 1 ч.л сол, 40 гр масло

Приготвяне :
Всичко, без продуктите за заливката, се слага в хлебопекарната, най-накрая слагаме брашното и маята. Пускаме я да омеси тесто, след което от него правим топки, които намазаваме с масло и нареждаме една до друга в тава покрита с хартия за печене. Слага се по едно парче сирене и се оставят да повтасат за около 30 мин. През това време се приготвя заливката, и след тези 30 мин се залива с нея, оставя се още 15 мин и се пече до готовност

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More