twitter

Еврейска пащида с гъби


Продукти :
1 1/2 гл. лук
2 консерви гъби
кубче гъбен бульон
120 крема сирене
4 яйца
1 ч. брашно с 1/2 пакетче бакпулвер
1/2 кисело мляко
100 гр маргарин
сирене, кашкавал на око,
сол, черен, червен пипер, чубрица

Приготовление :
Много лесно се прави и човек много може да експериментира. Първо се прави пълнежа, като се запържва леко за да омекне 1 глава и половина лук + 2 консерви гъби изцедени от сока( по оригинал е 1 консерва, но аз реших да има повече гъби) + 1 кубче стрит на прах гъбен бульон. След това се оставя да изстине и се добавят 2 яйца, 1 пакетче сирене крема или извара(120 гр) - това е оригиналната плънка. Аз добавих допълнително кашкавал и сирене на око + малко подправки : черен и червен пипер, сол и чубрица, но всеки сам може да си реши какво иска. После се прави основата, като се смесват 1 чаена чаша брашно с половин пакетче бакпулвер, още 2 яйца,половин кофичка кисело мляко, сол и 100 грама масло.Разбърква се добре с лъжица и се изсипва в тава, покрита с домакинска хартия, като се разстила добре. Отгоре се слага плънката и се пече на горен и долен реотан, на 180 градуса до готовност.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More