200 мл. бира (на стайна температура)
1 с.л. захар
60 гр. масло
500 гр. брашно
1/2 с.л. сол
1-2 с.л. разтопено масло
7 гр. суха мая
100 мл. хладко прясно мляко
На дъното на контейнера се слагат течните съставки: бирата, топлото прясно мляко, в което е разтворена маята и захарта. Добавя се мекото масло и брашното смесено със солта. Машината за хляб се включва на програма за замесване и втасване на тесто.
От тестото се оформят топки. Не се добавя допълнително брашно и не се меси за да са меки питките! Оформените питки се нареждат в тава – намазнена или застлана с хартия за печене . С остър нож върху всяка от питките се правят по два напречни къси разреза (или кръстовидни). Покриват се с кърпа и се оставят да втасат. Аз обикновено не ги изчаквам, но пак стават много хубави :)
Фурната се загрява на 180 гр и се пекат до готовност.
0 коментара:
Публикуване на коментар