twitter

Бирени питки


Тези питки, станаха много интересни, подходящо е всяко брашно - и бяло и черно.
Продукти:
7 гр. суха мая
100 мл. хладко прясно мляко
200 мл. бира
1 с.л. захар
60 гр. масло
500 гр. брашно
1/2 с.л. сол
1-2 с.л. разтопено масло
Приготвяне:
На дъното на контейнера се слагат течните съставки: бирата, топлото прясно мляко, в което е разтворена маята и захарта. Добавя се мекото масло и брашното смесено със солта. Машината за хляб се включва на програма за замесване и втасване на тесто.
От готовото тесто се оформят топки. Не се добавя допълнително брашно и не се меси за да са меки питките! Оформените питки се нареждат в тава – намазнена или застлана с хартия за печене . С остър нож върху всяка от питките се правят по два напречни къси разреза (или кръстовидни). Покриват се с кърпа и се оставят да втасат. Аз обикновено нямам време да ги чакам повторно и пак си стават хубави.
Фурната се загрява на 180°С. Питките се изпичат за около 20 минути, или докато порозовеят. Когато се извадят от фурната се намазват с разтопено масло.

Източник

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More