twitter

Риба с картофено пюре и кашкавал

Тази рецепта привлече вниманието с простотата си, но се оказа и доста вкусна.
Оригинала е от тук.При моят вариант, пропуснах майонезата, и промених подправките, но пак стана добре.
Използвах изчистени и разполовени на средата, замразени филета скумрия.

Слагат се в тавичка, посоляват се, поръсват се с черен пипер и червен пипер. Трябва да отбележа, че червеният пипер, който използвам е на люспи, а не фино смлян.
Нарязват се 2 малки глави лук и се слагат в малка стъклена купа, полива се с вода и се задушава за 3-4 мин. в микровълнова, докато омекне.
Разпределя се лука отгоре върху филетата. По съшият начин се сваряват картофи в микровълновата. Щом са готови, се настъргват и картофите се покриват отгоре с тях. Настъргва се и кашкавал, поръсваме с чубрица и червен пипер.


Пече се 20-30 мин в фурна на 200 градуса.
Ето я готова...върви с вино :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More