twitter

Домашна вегета



По 1 кг червени и зелени чушки, домати, моркови, целина и магданоз по една връзка, моркови, копър, лук и праз, зелен чесън. Всичко нарязва, добавя се килограм сол, обърква се и се оставя да престой поне 2h. Разбърква се добре и се слага в бурканчета.

Солта е консервант, на 4кг смлени зеленчуци се слага по 1 кг сол. Подправката е изпробвана и спестява "тъпченето" на фризера с много зеленчуци.

Прилагам снимка 1 година след направата и - няма и нищо и си я използвам с удоволствие :)

Важно е да се отбележи, че ако готвите с нея е добре да опитвате как е на вкус, защото е доста солена.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More