twitter

Кайма на фурна


Продукти:
750 гр кайма,
3 малки глави лук,
магданоз, къри, сол,
черен пипер,
лимон,
350 гр доматено пюре, домати,
2 големи картофи

Приготвяне:
Лука се нарязва на много ситно( аз го настъргах), добавя се магданоза и се омесва с каймата.
Тавичката се намазва с масло и каймата се разстила и се заравнява със шпатула. Слага се във фурна и се пече около 20 мин. на 180-200 градуса. През това време се приготвя сос. Доматеното пюре се смесва със сока на 1 лимон, сол и черен пипер, слага се на умерен огън и се бърка за около 5-10 мин. за да не загори и за да се сгъсти.
В оригиналната рецепта картофите се изпържват леко в маслото,след като са предварително нарязани на колела, но тъй-като аз не обичам да запържвам ги задуших малко в микровълновата.
След като каймата се запече, картофите се нареждат отгоре, над тях доматите също нарязани на колела. Покриват се с доматения сос, украсяват се с ядки - в оригинала кедрови , аз сложих бадеми и се запичат за още 10-15 мин.

Ето резултата :

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More