twitter

Постна питка за Бъдни вечер


Продукти:
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб
1 с.л. оцет
5 с.л. олио
1 ч.ч. хладка вода

Приготвяне :

Пресява се брашното, содата се угасява в оцета. Прави се кладенче в брашното и се добавя содата, олиото, солта и малко по малко водата. Приготвя се меко тесто, което се оставя за около 10 мин. След това се намазва една тава с олио, слага се тестото и се оформя като топка. Отгоре се надупчва с вилица. Пече се около 30 мин на 180 градуса. Когато е готова се изважда от фурната и се покрива с кърпа.
Това което мога да кажа накрая, че питката става малка, но пък продуктите са в точни пропорции.


Източник : http://ilrai.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More