twitter

Пиле с кисело мляко, песто и пармезан

Продукти:
1 цяло пиле, пармезан, 1 кафена чаша кисело мляко, 1 ч.л песто, 1 ч.л магданозено песто, 1 с.л зехтин, сол, черен пипер

Приготвяне:
Пилето се измива и подсушава. Обтрива се със сол, след което се намазва с млечният сос от киселото мляко, подправките, зехтина и пестото. Слага се в йенска тавичка или в глинена такава и се покрива с алуминиево фолио. Пече се около 15 мин на 180 градуса, след което фурната се намаля на 169 градуса и се пече до готовност. На дъното на тавичката може да се сложи 1-2 с.л вода. При печенето се отделя сос, с който то се облива от време на време, за да хване хрупкава коричка навсякъде. Някъде по средата на печенето, пилето се поръсва с пармезана за да се запече добре, без да загори.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More